Snel bereikbaar

Erkende keurmeester   Altijd persoonlijk advies

zonnepanelen inspectie

Periodieke vervolginspectie (PI)

Een periodieke inspectie (PI) scope 12 is een reguliere inspectie die wordt uitgevoerd op een zonnepaneleninstallatie die al eerder is geïnspecteerd en gecertificeerd volgens de SCIOS scope 12-normen. Het doel van deze inspectie is om te bepalen of de installatie nog steeds voldoet aan de veiligheids- en kwaliteitsnormen en om eventuele defecten op te sporen.

Tijdens de periodieke inspectie wordt de installatie geïnspecteerd op alle aspecten die zijn gecontroleerd tijdens de Eerste Bijzondere Inspectie (EBI). Er wordt gecontroleerd of alle elektrische componenten nog steeds functioneren en of de veiligheidsvoorzieningen nog steeds aanwezig en functioneel zijn. Daarnaast wordt er gekeken naar de omgeving van de installatie en of deze nog steeds voldoet aan de veiligheidsnormen.

Net als bij de EBI omvat de PI inspectie visuele controles en metingen om de veiligheid en kwaliteit van de installatie te bepalen en eventuele defecten op te sporen. Als er tijdens de inspectie defecten worden geconstateerd, worden deze geregistreerd en gerapporteerd aan de eigenaar van de installatie, en wordt er geadviseerd om deze te laten herstellen door een gekwalificeerde elektricien.

Het is belangrijk om regelmatig een periodieke inspectie uit te voeren om te zorgen dat de installatie veilig en betrouwbaar blijft functioneren. Een PI scope 12 inspectie wordt minimaal om de vijf jaar uit gevoerd. De verzekeraar of de pandeigenaar kan daar andere eisen over stellen.

Vrijblijvende offerte opvragen

Periodieke inspectie zonnepanelen

Het doel van de Periodieke vervolginspectie is om uw elektrische installatie veilig en betrouwbaar te laten functioneren. Daarbij waarborgen onze ervaren inspecteurs de veiligheid van de installaties. Dit kan dus ook een zonnepanelen inspectie zijn. We controleren aan de hand van een NEN 1010 keuring de veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie van de installatie.

default

PI inspectie laten uitvoeren bij Houtman Elektrotechniek

Wenst u een grondige inspectie en/of keuring van uw zonnepanelen installatie door een erkende inspecteur? Houtman Elektrotechniek zorgt voor een professionele inspectie en keuring om uw elektrische installaties in goede staat te houden en incidenten te voorkomen. Door uw elektra regelmatig te laten inspecteren, komt u minder snel voor verrassingen te staan.

Contact opnemen

Contact met Houtman Elektrotechniek via WhatsApp