Snelle doorlooptijden

Actief betrokken   Altijd persoonlijke aandacht

zonnepanelen inspectie

NEN 3140 keuring

Bent u op zoek naar een specialist voor het uitvoeren van een NEN 3140 keuring? Bij Houtman Elektrotechniek werken elektriciens met jarenlange ervaring. Zij beschikken over de deskundigheid en ervaring om deze inspecties uit te mogen voeren. Wij helpen u graag verder met het controleren van uw bestaande en nieuwe installaties binnen uw bedrijf, zodat het zo veilig mogelijk is voor u en uw medewerkers.

Vrijblijvende offerte aanvragen

NEN 3140 inspecties

Een NEN 3140 inspectie is essentieel voor uw bezittingen en vooral voor de veiligheid. Het gebruik van elektriciteit brengt gevaren met zich mee, zeker wanneer de installaties niet goedgekeurd of geïnspecteerd zijn. Geadviseerd wordt om de NEN 3140 inspectie om de 3 á 5 jaar te herhalen als periodieke inspectie. Niet alleen omdat het verplicht is deze uit te voeren, maar ook voor uw veiligheid en die van vele anderen. Laat de NEN 3140 keuring uitvoeren door Houtman Elektrotechniek; door onze vakmensen in te schakelen voor een professionele inspectie heeft u de garantie dat uw bestaande elektrische installaties, na goedkeuring, veilig zijn. U ontvangt een rapport van de NEN 3140 eerste bijzondere inspectie met daarin onze bevindingen en staat van uw elektrische installatie.

Vakbekwame keurmeesters inschakelen voor NEN 3140 keuring

Een NEN 3140 keuring is essentieel voor uw veiligheid en uw bezittingen. Het gebruik van elektriciteit brengt gevaren met zich mee wanneer hier niet goed mee omgegaan wordt. Door onze vakmensen in te schakelen voor een professionele inspectie heeft u de garantie dat uw bestaande elektrische installaties veilig zijn. Daarnaast ontvangt u een rapport met daarin onze bevindingen, zoals de staat van uw bestaande installaties. Naast het uitvoeren van een NEN 3140 inspectie, kunt u bij ons ook terecht voor een NEN 1010 inspectie. Hierbij is een belangrijk verschil dat de NEN 3140 inspectie van toepassing is op bestaande installaties. Een NEN 1010 keuring is een opleveringsinspectie van uw nieuwe elektrische installatie, uitbreiding of aanpassing. Hierbij wordt gecontroleerd of de installatie volgens de huidige veiligheidsrichtlijnen is aangelegd.

Maak telefonisch een afspraak met onze experts

Wilt u graag een NEN 3140 inspectie laten uitvoeren door een vakkundige keurmeester? Neem dan telefonisch contact met ons op via 085 060 51 11 of vul ons contactformulier in. Wij zijn snel bereikbaar en helpen u in iedere situatie snel verder. Wilt u meer weten over het verschil tussen de twee inspecties? Ook dan staan we u graag telefonisch te woord.

Neem nu contact op

Veel gestelde vragen

Wat is een NEN3140 inspectie?
Een NEN3140 inspectie is een inspectie van elektrische installaties en apparaten om te controleren of deze voldoen aan de geldende veiligheidsnormen.

Wie heeft een NEN3140 inspectie nodig?
Bedrijven en organisaties die elektrische apparatuur en installaties gebruiken, zijn verplicht om regelmatig een NEN3140 inspectie uit te voeren om de veiligheid en betrouwbaarheid van hun apparatuur te waarborgen.

Hoe vaak moet een NEN3140 inspectie worden uitgevoerd?
De frequentie van een NEN3140 inspectie is afhankelijk van de risicocategorie van de elektrische installaties en apparaten. In het algemeen geldt dat een inspectie jaarlijks, tweejaarlijks of vierjaarlijks moet worden uitgevoerd.

Hoe lang duurt een NEN3140 inspectie?
De duur van een NEN3140 inspectie kan variëren, afhankelijk van de omvang van de installatie en de apparaten die worden geïnspecteerd. Over het algemeen duurt een inspectie enkele uren tot een hele dag.

Wat zijn de kosten van een NEN 3140 inspectie?
De kosten van een NEN 3140 inspectie kunnen per bedrijf verschillen. De kosten hangen onder meer af van de grootte van de installatie en het aantal te inspecteren apparaten. Het is belangrijk om vooraf een offerte aan te vragen bij een erkend inspectiebedrijf.