Snel bereikbaar

Erkende keurmeester   Altijd persoonlijk advies

houtman homebanner

Eerste Bijzondere Inspectie (EBI)

Een Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) scope 12 volgens de SCIOS-normen is een uitgebreide inspectie van een zonnepaneleninstallatie om te bepalen of deze voldoet aan de veiligheids- en kwaliteitsnormen. Tijdens een EBI worden alle elektrische componenten van de installatie gecontroleerd, inclusief de bedrading, aansluitingen, stekkers, zekeringen en beveiligingssystemen.

Daarnaast wordt er gecontroleerd op de aanwezigheid van veiligheidsvoorzieningen, zoals de beveiliging tegen overbelasting, kortsluiting en isolatiefouten. Er wordt ook gekeken naar de omgeving waarin de zonnepaneleninstallatie is geïnstalleerd en of deze voldoet aan de veiligheidsnormen.

De EBI inspectie omvat visuele controles en metingen om te bepalen of de installatie voldoet aan de normen en of er defecten zijn. Als er tijdens de inspectie defecten worden geconstateerd, worden deze geregistreerd en gerapporteerd aan de eigenaar van de installatie, en wordt er geadviseerd om deze te laten herstellen door een gekwalificeerde elektricien.

Kortom, een EBI scope 12 inspectie is een uitgebreide controle om de veiligheid en kwaliteit van de zonnepaneleninstallatie te waarborgen en om eventuele defecten op te sporen. Het is aanbevolen om deze inspectie periodiek uit te voeren om te zorgen dat de installatie veilig en betrouwbaar blijft functioneren.

Vrijblijvende offerte opvragen

EBI keuring

Onze ervaren inspecteurs controleren bij een EBI keuring op kwaliteit. Zo wordt er gekeken naar de aansluiting, het gebruik van verschillende materialen en ook hoe deze zijn toegepast op de elektrische installatie. Een EBI wordt toegepast als eerste inspectie en kan worden uitgevoerd op zowel nieuwe installaties als op bestaande installaties welke niet eerder geïnspecteerd zijn.

EBI inspectie

Tijdens een EBI inspectie kijkt een inspecteur ook bij welke condities een zonnepanelen installatie opnieuw moet worden gekeurd. Dat wordt vastgelegd in een basisverslag. Aan de hand van dit verslag kan het onderhoud in de toekomst worden uitgevoerd.

EBI keuring uitvoeren bij Houtman Elektrotechniek

Wilt u graag een EBI keuring uit laten voeren bij Houtman Elektrotechniek? Onze vakmensen staan voor u klaar en leveren altijd de hoogste kwaliteit. Klanttevredenheid en service staan bij ons namelijk hoog in het vaandel. Wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op door ons te bellen op 085 060 51 11 of ons contactformulier in te vullen.

Contact opnemen

Contact met Houtman Elektrotechniek via WhatsApp